بچینگ چیست؟

بچینگ چیست؟

ابه طور کلی به کارخانه تولید بتن بچینگ می گویند.اصطلاحا هر مرحله ریزش بتن یک( بچ ) نامیده می شود.به دلیل اینکه این دستگاه به صورت پشت سر هم تولید بتن می کند به ان بچینگ می گویند.

دلیل استفاده 

در پروژه های عمرانی بزرگ اگر پیمانکاران و مجریان طرح بخواهند بتن مورد نظر خود را از کارگاه های تولید بتن تهیه کنند، محتمل هزینه زیادی می شوند. به همین دلیل ترجیح برآن است که یک دستگاه تولید بتن (بچینگ)در محل کار خود احداث کنند تا هزینه ی کمتری برایشان در بر داشته باشد.

قسمت های مختلف بچینگ:

  • منبع ذخیره آب : آب مورد نیاز هر بچ بعد از اندازه گیری به صورت خودکار وارد میکسر می شود.
  • سیلو های سیمان: محلی که در آن سیمان ذخیره می شود. تعداد و حجم سیلو ها بستگی به میزان تولید بتن بچینگ دارد.
  • هرکدام از سیلو ها را باید با یک تیپ سیمان پر نمود.
  • باسکول سیمان: برای توزین سیمان در تیپ بندی مختلف.
  • حلزونیهای انتقال سیمان: سیمان را از سیلوها به محل توزین سیمان منتقل می کند.
  • مخازن شن و ماسه: شن و ماسه مورد مصرف به صورت جداگانه در این قسمت ذخیره می شود.
  • باسکول شن و ماسه: به مقدار مورد نیاز از هر کدام را توزین کرده و به میکسر ارسال می کند.
  • دیگ میکسر: مکانی که مواردی چون سیمان، شن و ماسه، آب در آن با یکدیگر مخلوط می شوند.
  • اتاق اپراتور: کنترل وزن ها و احجام داده شده در این قسمت توسط اپراتور مورد برسی قرار می گیرد.
  • کنتور آب: حجم آب مورد نیاز برای تولید هر بچ را اندازه گیری می کند.
  • لاین آربین :کار ذخیره مصالح وتخلیه آنها بر رو نوار توزین را دارد.
  • باکت: انتقال مصالح به بالا و ریختن به داخل میکسر.
  • ریل باکت: مسیری جا به جایی بالا و پایین باکت.
  • میکسر: محلی که در آن مصالح سیمان، آب و دیگر مواد با یکدیگر مخلوط می شوند تا به درصد همگنی مورد نیاز برسند.

 فیلم هوایی بچینگ گروه صنعتی و معدنی تفضل

 

طرز کار دستگاه بچینگ بتن ساز

مصالح  شامل ماسه، نخودی وبادامی یا افزودنی های دیگر  مورد نیاز که در لاین آربین ویا پشت دیواره دراگلاین ذخیره شده توسط دریچه هایی مقدار مورد نیاز آن پیمانه شده و وتوسط نوار نقاله یا باکت به درون میکسر ریخته شده وسیمان که درون سیلو ذخیره شده نیز  توسط اسکرو  به داخل باسکول  ریخته شده و بعد از توزین  به داخل میکسر ریخته می شود .

آب ومواد دیگر که برای بتن لازم است  به داخل میکسر ریخته  می شود وبعداز مدت مشخصی که عمل میکس به اتمام میرسد.دریچه میکسر توسط اپراتور باز شده و بتن آماده شده به درون تراک میکسر یا کامیون ویا هر وسیله ای که برای حمل در نظر گرفته شده  ریخته می شود.

انواع بچینگ

نوع اول از نظر حمل و نقل

  • دستگاه بچینگ های قابل حمل یا موبایل:
    این نوع بچینگ ها را می توان به آسانی جابجا و حمل و نقل نمود و معمولا خود دارای چرخ در قسمت زیرین می باشند و می شود آن ها را توسط تریلر حمل و نقل  کرد از مزایای این نوع دستگاه بچینگ می توان گفت  که اولا مناسب جهت محیط های شهری می باشند  و مکان زیادی را اشغال نمی کنند و ثانیا جهت پروژه هایی که نیاز به بتن برای زمان کوتاهی دارند و از نظر صرفه ی اقتصادی نصب یک دستگاه بچینگ به همراه فندانسیون های آن مقرون  به صرفه نباشد. اما یکی از عیوب این نوع بچینگ ها کم بودن حجم تولید در ساعت و ظرفیت میکسر می باشد .
  • دستگاه بچینگ های ثابت یا ایستگاهی:
    قابلیت حمل و جابجایی سریع ندارند و حمل و نقل نمودن آن ها نیاز به انجام دمونتاژ از محل فعلی و مونتاژ نمودن آن ها در محل جدید دارد که اکثرا پروسه زمان بری می باشد ولی این نوع دستگاه بچینگ مانند مدل قابل حمل  محدودیت سرعت و حجم ندارند و از تنوع بیشتری نیز برخوردارند .

نوع دوم نوع بارگیری مصالح:

  • دستگاه بچینگ دراگلاین:
    در این مدل بچینگ از چنگک که توسط سیم بکسل به یک بوم ( تقریبا ۱۳ متری ) متصل است که با استفاده از پرتاپ این چنگک و جمع نمودن آن مصالح را پشت دیواره های بچینگ دپو کرده  و عملیات توزین داخل باکت بالابرنده مصالح انجام می شود که خود یک باسکول و سیستم توزین  می باشد. از معایب این سیستم ، نیاز به اپراتور مجزا برای کنترل می باشد و همچنین خطراتی برای افرادی که در محوطه اطراف این سیستم مشغول به کار می باشند نیز ایجاد می نماید.
  • دستگاه بچینگ لایناربین:
    در این نوع دستگاه بچینگ ها برای بارگیری و وزن کردن مصالح از مخازن فلزی مصالح استفاده می شود؛ که مصالح برای بر روی یک نوار نقاله به صورت تجمعیوزن می شوند . سپس مصالح با روشن کردن نوار نقاله به داخل سیستم بالابرنده ( باکت یا نوار انتقال ) منقل می شود . مخازن مصالح توسط کامیون ویا لودر می توانند پر  شوند و معمولا برای تسهیل عملیات شارژ کردن مخازن از یک رمپ لایناربین استفاده می شود. در طراحی های جدید بچینگ ها غالبا از این مدل استفاده می شود . از مزایا ی این سیستم ، اینکه نیاز به اپراتور اختصاصی ندارد و اپراتور سیستم دستگاه بچینگ نیز از داخل اتاقک فرمان نیز می تواند آن را کنترل نماید . تعداد مخازن باتوجه به مقدار و حجم تولید انتخاب می شود .

نوع سوم از نظر قابلیت بتن تر و خشک:

  • بچینگ تر:
    در این مدل بچینگ که بسیار معمول تر می باشد میکسر در محل خود قرار دارد و کلیه مصالح بعد از بارگیری به داخل میکسر منتقل می شوند.
  • بچینگ خشک:
    در این مدل بچینگ ، فاقد میکسر می باشد و کلیه مصالح بعد از بارگیری از طریق یک شوت به داخل تراک میکسر منتقل می شوند . معمولا برای کاهش هزینه ساخت بچینگ میکسر را حذف می کنند که سبب پایین آمدن کیفیت بتن و میزان همگنی مواد مخلوط بتن می شود .

نوع چهارم سیستم انتقال مصالح به داخل میکسر:

  1. باکت: در این مدل بچینگ مصالح پس از وزن شدن  بر روی نوار نقاله در بچینگ لایناربین و در داخل باکت و یا مخزن ذخیره در دراگلاین  توسط یک باکت که یک مخزن فلزی می باشد به داخل میکسر منتقل می شود . معمولا از یک و یا دو سیم بکسل که به دور یک وینچ پیچیده شده اند برای بالا بردن باکت استفاده می شود و خود باکت دارای رولیک هایی بوده که بر روی یک نوار نقاله  قرار می گیرند . از لحاظ ایمنی نسبت به سیستم نوار انتقال ایمنی کمتری دارد مخصوصا در دستگاه های با ظرفیت بالاتر .
  2. نوار انتقال :در این نوع بچینگ مصالح پس از وزن شدن ، بر روی نوار نقاله در بچینگ لایناربین و در داخل باکت و یا مخزن ذخیره در حالت دراگلاین ، توسط یک نوار نقاله شیب دار  به سمت میکسر و یا یک مخزن ذخیره هدایت می شود که امنیت بیشتری نسبت به دستگاه های باکتی دارا می باشد. ولی فضای اشغال شده مدل بیشتر می باشد که این موضوع در مناطق شهری بسیار پر اهمیت می باشد.

 

 

logo

گروه تفضل

گروه صنعتی معدنی تفضل

اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان دارید

با شماره 05142215757 تماس بگیرید.

یا از طریق این شماره 09153515031  در واتساپ با ما در ارتباط باشید.

 

 

 

 

 

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید